Nieuws

‘Sparen voor Succes’ in 2018 nog groter

12.12.2017
Wegens groot succes en een groeiend aantal sparende klanten maakt Bidfood haar spaarprogramma ‘Sparen voor Succes’ volgend jaar nog groter. Door de aansluiting van nieuwe partners zijn straks nog meer artikelen punten waard, die ingewisseld kunnen worden voor mooie cadeaus.

Lees meer

The Green Kitchen at Home wint Kookboek van het jaar verkiezing 2017 in Foodyard Amsterdam

14.11.2017
Gespannen gezichten afgelopen vrijdag 10 november in Foodyard Amsterdam, als de jury op het punt staat te onthullen welk kookboek zich het ‘Kookboek van het jaar 2017’ mag noemen. De verkiezing wordt gewonnen door het vegetarische kookboek The Green Kitchen at Home, van de Zweedse auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl.

Lees meer

Bidfood lanceert Foodyard app die culinaire inspiratie nog dichterbij brengt

01.11.2017
Vandaag lanceert Bidfood (voorheen Deli XL) een mobiele applicatie voor Foodyard: het platform waar Bidfood horecaprofessionals verbindt met inspiratie, kennis en elkaar. “De Foodyard app brengt culinaire inspiratie dichtbij”, vertelt Bas Lievens, social media marketeer bij Bidfood. “Zo stuurt de app op basis van jouw voorkeuren en locatie updates over inspirerende sessies, zodat je altijd op de eerste rij kunt zitten.”

Lees meer

Bidfood verbindt foodprofessionals met topchefs via maandelijkse livestream

19.10.2017
Horecagroothandel Bidfood verbindt foodprofessionals door inspirerende sessies met topchefs live uit te zenden. Op 16 oktober viel de eer te beurt aan Arturo Dalhuisen, de jonge chef de cuisine van restaurant The White Room in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky. Dalhuisen leerde de kneepjes van het vak van Michelinsterrenchef Jacob Jan Boerma, en stond nu zelf in Foodyard Amsterdam voor de camera om collega-chefs door het hele land te inspireren.

Lees meer

Klein- en grootschalige zorg kan voortaan bij groothandel én supermarkt bestellen

18.09.2017
Zorgorganisaties kunnen vanaf nu een gezamenlijk contract afsluiten met groothandel Bidfood en retailer Albert Heijn. De grootkeukens binnen een instelling bestellen hun bulk bij Bidfood, terwijl zelfstandige afdelingen hun boodschappen kunnen bestellen bij AH. Desgewenst ontvangen klanten één gebundelde totaalafrekening.

Lees meer

Bidfood en Albert Heijn gaan samen de klein- en grootschalige zorg bedienen

15.09.2017
Vanaf deze herfst gaan Bidfood (voorheen Deli XL) en Albert Heijn gezamenlijk de klein- en grootschalige zorg bedienen. Dat maken de groothandel en de supermarktketen vandaag bekend. Bidfood behoudt haar focus op grootverbruik en de professionele zorgkeuken, terwijl Albert Heijn zich gaat richten op zelfstandige afdelingen en kleinschalige woongroepen.

Lees meer

Bidfood bevoorraadt afdelingen binnen ziekenhuizen op maat met easy to order concept

07.09.2017
Met haar easy to order-concept bevoorraadt Bidfood (voorheen Deli XL) ziekenhuizen op maat. In plaats van grote bulk bestellingen, plaatsen medewerkers van verpleegafdelingen wat op hun afdeling nodig is. Hiermee wordt de voorraad in centrale magazijnen teruggedrongen, wat zorgt voor vele vierkante meters winst.

Lees meer

Ouderendag Bidfood krijgt nieuwe vorm

08.08.2017
De jaarlijkse ouderendag die Bidfood (voorheen Deli XL) tot op heden elke zomer organiseerde, krijgt een andere vorm. Waar voorheen een groep van zo’n 100 ouderen onder begeleiding van medewerkers van het bedrijf een dagje uit gingen, kiest de organisatie nu voor een meer kleinschalige aanpak: twaalf keer per jaar zal de groothandel een activiteit organiseren bij een ouderenzorginstelling.

Lees meer

Bidfood zoekt 100 chauffeurs

18.07.2017
Net als veel logistieke bedrijven in Nederland heeft ook horecagroothandel Bidfood te maken met een tekort aan chauffeurs. “Als online marktplaats richten wij ons volledig op de professionele foodwereld: van restaurant tot hotel, van cafetaria tot cateraar en van kantine tot zorginstelling. Met succes, want wij groeien harder dan de markt”, zegt Lucas Roskam, directeur nationale sales bij Bidfood. “Hoe meer klanten we mogen verwelkomen, hoe meer chauffeurs we nodig hebben om alle bestellingen te leveren. Daarom zijn wij gestart met een wervingscampagne voor chauffeurs, waarmee we zo snel mogelijk maar liefst 100 vacatures hopen te vullen.”

Bekijk alle vacatures

Bidfood en Pentagast ontzorgen Nederlandse horeca met efficiënte keukeninrichting

21.06.2017
Horeca groothandel Bidfood (voorheen Deli XL) en Pentagast – de grootste inkooporganisatie van Europa in grootkeuken apparatuur en klein keukenmaterialen – gaan vanaf 12 juni samen de Nederlandse horecamarkt bedienen. “De juiste apparatuur in een horecabedrijf kan het verschil maken tussen effectief of arbeidsintensief. Bidfood ondersteunt horecaondernemers bij het inrichten van een efficiënte keuken, met het schaalvoordeel van inkooporganisatie Pentagast.”

Lees meer

Bidfood kijkt terug op feestelijke viering van nieuwe naam

15.06.2017
Op 12 juni vierde Deli XL haar officiële naamswijziging. Het bedrijf heet nu Bidfood, naar het internationale foodservicebedrijf waar de groothandel al ruim tien jaar onderdeel van is. De naamsverandering werd groots gevierd op de zes Foodyard-locaties, waar foodprofessionals waren uitgenodigd voor inspirerende culinaire sessies onder leiding van diverse topchefs.

Lees meer

Deli XL heet nu Bidfood

13.06.2017
Op 12 juni heeft Deli XL haar naam officieel gewijzigd in Bidfood. Een feestelijke gebeurtenis voor de groothandel en haar klanten. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt het bedrijf zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf.

Lees meer

Spaarne Gasthuis en Deli XL gaan samen voedselverspilling tegen

08.06.2017
Het Spaarne Gasthuis heeft als eerste klant van Deli XL (per 12 juni Bidfood) de Wastemodule geïmplementeerd. In april startte het ziekenhuis met een nulmeting om inzichtelijk te maken hoeveel voedsel er in de afvalbak verdwijnt. “De nulmeting was een eyeopener. Nu we weten waar de meeste derving plaatsvindt, kunnen we gaan aanpakken.”

Lees meer

Deli XL geeft starters een podium tijdens Taste of Amsterdam

02.06.2017
Op 2 juni gaat de negende editie van Taste of Amsterdam van start. Het foodfestival is het hele Pinksterweekend een verzamelplaats voor chefs en hun gerechten. Deli XL (per 12 juni Bidfood) geeft gedurende het festival een podium aan drie Amsterdamse horecazaken: Carnivore, Vesuvius en The Good Companion. Restaurant Carnivore opende onlangs haar deuren in Oud Zuid. Vesuvius en The Good Companion openen binnenkort hun deuren in de hoofdstad. Tijdens Taste of Amsterdam kan het publiek alvast proeven wat deze drie veelbelovende starters te bieden hebben.

Jan Sobecki vindt klassiekers opnieuw uit in Foodyard Amsterdam

24.05.2017
Op 12 juni heet Deli XL officieel Bidfood. Dat gaan we natuurlijk groots vieren. Ook in onze Foodyards, waar wij foodprofessionals verbinden. Daarom is er op elke Foodyard-locatie, door heel Nederland, een topchef aanwezig die inspiratie biedt door klassieke gerechten op vernieuwende wijze te bereiden en presenteren.

Lees meer

Deli XL volgt Food Reporter naar het Seoul Food Festival

23.05.2017
Eind april vond in Zuid-Korea het Seoul Food Festival plaats: een groots jaarlijks event waarbij Zuid-Korea zich van zijn culinaire kant laat zien. Food Reporter ging mee met het team van restaurant De Leest om verslag te leggen van dit spektakel. Bekijk alle highlights en food trends die ze mee terug namen naar Nederland in het videoverslag.

Bekijk de video

Deli XL en ICWB gaan samen naar betere zorg

26.04.2017
Groothandel Deli XL (binnenkort Bidfood) en Inkoop Combinatie West-Brabant (ICWB) tekenden op 19 april opnieuw voor een intensieve samenwerking van drie jaar. Deli XL blijft de diverse verpleeg- en verzorgingshuizen die zijn aangesloten bij ICWB beleveren.

Lees meer

Online klant worden bij Bidfood

Prijzen zien en direct bestellen? Word klant bij Bidfood en ervaar het gemak van online.

  • Het meest complete aanbod
  • Gedegen advies van onze specialisten
  • 100% leveringsgarantie, op elke gewenste dag
Meer over de voordelen