Nieuws

Bidfood en Pentagast ontzorgen Nederlandse horeca met efficiënte keukeninrichting

21.06.2017
Horeca groothandel Bidfood (voorheen Deli XL) en Pentagast – de grootste inkooporganisatie van Europa in grootkeuken apparatuur en klein keukenmaterialen – gaan vanaf 12 juni samen de Nederlandse horecamarkt bedienen. “De juiste apparatuur in een horecabedrijf kan het verschil maken tussen effectief of arbeidsintensief. Bidfood ondersteunt horecaondernemers bij het inrichten van een efficiënte keuken, met het schaalvoordeel van inkooporganisatie Pentagast.”

Lees meer

Bidfood kijkt terug op feestelijke viering van nieuwe naam

15.06.2017
Op 12 juni vierde Deli XL haar officiële naamswijziging. Het bedrijf heet nu Bidfood, naar het internationale foodservicebedrijf waar de groothandel al ruim tien jaar onderdeel van is. De naamsverandering werd groots gevierd op de zes Foodyard-locaties, waar foodprofessionals waren uitgenodigd voor inspirerende culinaire sessies onder leiding van diverse topchefs.

Lees meer

Deli XL heet nu Bidfood

13.06.2017
Op 12 juni heeft Deli XL haar naam officieel gewijzigd in Bidfood. Een feestelijke gebeurtenis voor de groothandel en haar klanten. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt het bedrijf zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf.

Lees meer

Spaarne Gasthuis en Deli XL gaan samen voedselverspilling tegen

08.06.2017
Het Spaarne Gasthuis heeft als eerste klant van Deli XL (per 12 juni Bidfood) de Wastemodule geïmplementeerd. In april startte het ziekenhuis met een nulmeting om inzichtelijk te maken hoeveel voedsel er in de afvalbak verdwijnt. “De nulmeting was een eyeopener. Nu we weten waar de meeste derving plaatsvindt, kunnen we gaan aanpakken.”

Lees meer

Deli XL geeft starters een podium tijdens Taste of Amsterdam

02.06.2017
Op 2 juni gaat de negende editie van Taste of Amsterdam van start. Het foodfestival is het hele Pinksterweekend een verzamelplaats voor chefs en hun gerechten. Deli XL (per 12 juni Bidfood) geeft gedurende het festival een podium aan drie Amsterdamse horecazaken: Carnivore, Vesuvius en The Good Companion. Restaurant Carnivore opende onlangs haar deuren in Oud Zuid. Vesuvius en The Good Companion openen binnenkort hun deuren in de hoofdstad. Tijdens Taste of Amsterdam kan het publiek alvast proeven wat deze drie veelbelovende starters te bieden hebben.

Jan Sobecki vindt klassiekers opnieuw uit in Foodyard Amsterdam

24.05.2017
Op 12 juni heet Deli XL officieel Bidfood. Dat gaan we natuurlijk groots vieren. Ook in onze Foodyards, waar wij foodprofessionals verbinden. Daarom is er op elke Foodyard-locatie, door heel Nederland, een topchef aanwezig die inspiratie biedt door klassieke gerechten op vernieuwende wijze te bereiden en presenteren.

Lees meer

Deli XL volgt Food Reporter naar het Seoul Food Festival

23.05.2017
Eind april vond in Zuid-Korea het Seoul Food Festival plaats: een groots jaarlijks event waarbij Zuid-Korea zich van zijn culinaire kant laat zien. Food Reporter ging mee met het team van restaurant De Leest om verslag te leggen van dit spektakel. Bekijk alle highlights en food trends die ze mee terug namen naar Nederland in het videoverslag.

Bekijk de video

Deli XL en ICWB gaan samen naar betere zorg

26.04.2017
Groothandel Deli XL (binnenkort Bidfood) en Inkoop Combinatie West-Brabant (ICWB) tekenden op 19 april opnieuw voor een intensieve samenwerking van drie jaar. Deli XL blijft de diverse verpleeg- en verzorgingshuizen die zijn aangesloten bij ICWB beleveren.

Lees meer

Deli XL krijgt Spaans zusterbedrijf

20.04.2017
Bidcorp (het moederbedrijf van Deli XL, binnenkort Bidfood Nederland) heeft 90% van het belang in Spaans foodservicebedrijf Guzmán Gastronomía and Cuttings overgenomen. Dat maakt de organisatie in april bekend. De overname van Guzmán ligt in lijn met de strategie van Bidcorp om wereldwijd te groeien in de out-of-home foodservice.

Lees meer

Naam Bidfood snel verspreid door social media campagne

30.03.2017
Op 24 maart 2017 kondigde Deli XL aan haar naam te gaan veranderen in Bidfood. Het bedrijf maakte gebruik van social media om het nieuws groots naar buiten te brengen. Met succes: binnen 48 uur bereikte de groothandel 200.000 mensen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Lees meer

Deli XL laat fastservice ondernemers groeien met formule Restaria

30.03.2017
Horeca groothandel Deli XL (vanaf 12 juni Bidfood) introduceert een soft franchiseformule voor de cafetariabranche. Dat maakt de organisatie op 30 maart bekend. De formule gaat de naam ‘Restaria’ dragen.

Lees meer

Bezoek ons tijdens Hartelijk Horeca in Hengelo

29.03.2017
Op 10 en 11 april is Deli XL met een paviljoen vol inspiratie aanwezig op Hartelijk Horeca in Hengelo. De tweede editie van Hartelijk Horeca staat in het teken van inspireren, motiveren en experimenteren. Ook dit jaar hebben wij weer een groot aantal verrassende nieuwe producten en partners voor u verzameld. Bezoek ons paviljoen voor een flinke dosis culinair nieuws en horecatrends.

Nog geen toegangskaarten voor dit event? Meld uw bezoek dan vandaag nog aan. Wij zien uit naar uw komst.

Aanmelden

Deli XL verandert naam in Bidfood

24.03.2017
Foodservice groothandel Deli XL verandert per 12 juni haar naam in Bidfood. Dit maakt de organisatie op vrijdag 24 maart bekend. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt de groothandel zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf.

Lees meer

Terugblik Zorgtotaal 2017

16.03.2017
Op 14, 15 en 16 maart vond Zorgtotaal 2017 plaats: dé vakbeurs voor professionals werkzaam in de zorg. Wij kijken terug op drie geslaagde en inspirerende beursdagen vol inhoud, beleving en entertainment. Proef de sfeer van onze stand en geniet nog even na met deze compilatievideo.

Bekijk de video

Deli XL introduceert maaltijdconcept Magnificent

15.03.2017
Op de Zorgtotaal vakbeurs introduceerde Deli XL in samenwerking met Eetgemak B.V. en Iseco Benelux, exclusief voor pers en genodigden: Magnificent. Een nieuw en revolutionair maaltijdconcept voor de zorg om zorgcliënten restaurantwaardig te bedienen. Magnificent combineert het gemak van koelverse maaltijden met een innovatieve verpakking, die het mogelijk maakt een gerecht met één handeling stijlvol te presenteren.

Bekijk de video

Terugblik HorecaEvenTT Assen

16.02.2017
Op 13, 14 en 15 februari vond de tiende editie van het HorecaEvenTT plaats. We kijken terug op drie succesvolle dagen vol inspiratie, waarop we veel enthousiaste gasten mochten ontvangen in onze foodhal. Proef de sfeer van het HorecaEvenTT in de compilatievideo.

Bekijk de video

Bezoek ons tijdens HorecaEvenTT is Assen

03.02.2017
Op 13, 14 en 15 februari is Deli XL met een stand vol inspiratie aanwezig op het HorecaEvenTT in Assen: Dé jaarlijkse vakbeurs van het noorden voor de horeca. Ook dit jaar hebben wij weer een groot aantal verrassende nieuwe producten en partners voor u verzameld. Bezoek onze stand voor een flinke dosis culinair nieuws en horecatrends.

Nog geen toegangskaarten voor dit event? Meld uw bezoek dan vandaag nog aan met uitnodigingscode HETT070000. Wij zien uit naar uw komst!

Aanmelden

Bezoek ons tijdens Zorgtotaal 2017

30.01.2017
Op 14, 15 en 16 maart is Deli XL met een stand vol inspiratie aanwezig tijdens Zorgtotaal: hét platform voor professionals werkzaam in de zorg.

Zorgtotaal staat voor drie inspirerende vakbeursdagen vol inhoud, beleving en entertainment. Ontdek alles over onze nieuwste concepten, zoals de waste-module, een nieuw en divers maaltijdconcept voor ziekenhuizen en e-learning voor betere foodverzorging. Nog geen toegangskaarten voor dit event? Meld uw bezoek dan vandaag nog aan via onderstaande link.

Aanmelden

Tony's Chocolonely te gast in Foodyard Amsterdam

19.01.2017
Op dinsdag 17 januari ontvingen we ruim 150 'Foodservice Homies' in ons Foodyard in Amsterdam. Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony's Chocolonely, inspireerde met het verhaal over Tony's missie: 100% slaafvrije chocolade.

Op foodyard.nl/blog vindt u een uitgebreid verslag, inclusief ondernemerstips van Henk Jan. Of bekijk de video voor een kleine impressie van een inspirerende middag.

Bekijk het verslag

Terugblik Horecava 2017

12.01.2017
De 61e editie van de Horecava zit erop. We kijken terug op een succesvolle week vol inspiratie en waarin we veel enthousiaste gasten mochten ontvangen in het Holland-restaurant en op het Van Bron tot Bord-paviljoen. Proef de sfeer in deze compilatievideo.

Bekijk de video

Bubble Post en Deli XL tekenen voor milieuvriendelijk leveren binnenstad Amsterdam

20.01.2017
Op dinsdag 10 januari 2017 ondertekenden groothandel Deli XL en het ecologische stadsdistributie-bedrijf Bubble Post een samenwerkingscontract. Daarmee onderschreven de bedrijven dat zij zich de komende jaren samen zullen inzetten voor verdere verduurzaming van distributie in de grote binnensteden. De ondertekening vond plaats op het Van Bron tot Bord-paviljoen op de Horecava in Amsterdam.

Lees meer

Dineren in virtual reality tijdens de Horecava

02.01.2017
Door een wijngaard lopen onder het genot van een glaasje dessertwijn en een wandeling over het strand terwijl je een oester naar binnen slurpt. Dit alles is nu aan tafel mogelijk, met virtual reality. Wat we zien (en horen) tijdens het eten, geeft extra diepgang aan een gerecht. Deli XL laat het horecaondernemers ervaren met een exclusief Virtual Reality diner tijdens de Horecava 2017. Wie dit bijzondere diner ook aan den lijve wil ondervinden kan een plaats aan tafel winnen op Facebook.

Doe mee en win!

Kijk mee: presentatie Michelingids 2017 via livestream

12.12.2016
Op maandag 12 december 2016 onthult Michelin zijn invloedrijke restaurantgids voor het nieuwe jaar. De presentatie vindt plaats in het Amsterdamse DeLaMar theater, waar een groot deel van de Nederlandse culinaire top zich zal verzamelen. Alleen deze mensen mogen de uitreiking van de Michelinsterren voor 2017 live bijwonen. Maar ook u kunt het spektakel meemaken! Online via de exclusieve livestream van Food Reporter, maandag 12 december vanaf 11.30 uur.

Bekijk de livestream

Deli XL in Transparantiebenchmark top-100

20.11.2016
Zeer tevreden zijn we met de eerste top 100-notering in de ranking van de Transparantiebenchmark na publicatie van ons Duurzaamheidsverslag over het jaar 2015. Met een score van 144 behaalden we de 82ste positie. Dat is 40 plaatsen hoger dan vorig jaar. In de sector zijn we met twee plaatsen opgeklommen naar de 8ste plaats.

Bekijk het volledige juryrapport

E-commerce Deli XL wint Digital Transformers Award 2016

07.10.2016
Donderdag 6 oktober won Anouk Beeren, Manager E-commerce van horecagroothandel Deli XL de Digital Transformers Award 2016 vanwege de ongebreidelde inzet en energie waarmee zij het foodservice bedrijf verder bracht in e-commerce.

Lees meer

Deli XL opent nieuwste Foodyard in Amsterdam

13.09.2016
De hoofdstad waar horeca hoogtij viert, was voor groothandel Deli XL de meest logische locatie om haar succesvolle Foodyard­concept naar uit te breiden. Gisteren, maandag 12 september, werden de eerste sessies gehouden in Foodyard Amsterdam.

Lees meer

Voortzetting duurzame samenwerking Sodexo en Bidvest Deli XL

12.07.2016
Op maandag 11 juli 2016 ondertekenden Sodexo Nederland en horecagroothandel Bidvest Deli XL een overeenkomst voor verlenging van de samenwerking. “Na grondig onderzoek te hebben gedaan binnen de supply chain is Bidvest Deli XL wederom de partner gebleken die we nodig hebben om onze strategie uit te voeren. Het doet ons deugd de samenwerking te continueren”, aldus Pieter Scheerlinck, Director Supply Chain Management Benelux van Sodexo.

Lees meer

Ouderen Zorg­ en wooncentrum De Haven gaan dagje uit met Bidvest Deli XL

21.06.2016
Donderdag 23 juni nemen Bidvest Deli XL-medewerkers ruim zestig ouderen van Zorg- en Wooncentrum De Haven uit Bunschoten mee op stap naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Medewerkers van de horecagroothandel leveren vrijwillig een vakantiedag in om ouderen een onbezorgde dag te bezorgen en dragen zo een steentje bij tegen de vereenzaming van ouderen. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordingsbesef en ook gastvrijheid, neemt Bidvest Deli XL voor het zesde jaar op rij een groep ouderen mee een dagje uit.

Lees meer

Duurzaamheidsverslag 2015 Bidvest Deli XL in teken van duurzaam denken én doen

24.05.2016
Bidvest Deli XL heeft op dinsdag 24 mei 2016 haar zevende duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Met dit verslag over 2015 sluit Bidvest Deli XL haar eerste MVO­beleidsperiode af. Directeur Dick Slootweg: “Ik ben trots op onze CO2­reductie van 18%. Ook kopen we al voor 54% in bij duurzame leveranciers. Maar we gaan door. Als organisatie willen we duurzaam...

Lees meer

Leverancier van 24 Michelinster-restaurants

10.03.2016
In samenwerking met haar leveranciers levert Bidvest Deli XL vandaag geheel belangenloos producten en artikelen aan 24 executive chefs die samen goed zijn voor 34 Michelinsterren.

Lees meer

Foodyard on Tour

04.09.2015
Vanaf oktober gaat Bidvest Deli XL ‘on tour’ met een spin-off van het in 2013 geïntroduceerde Foodyard. Met een foodtruck brengt de horecagroothandel inspiratie naar de horecaondernemers toe onder de naam: Foodyard on Tour. Foodyard on Tour is de perfecte...

Lees meer

Bidvest Deli XL stunt met openingstijden tijdens Tour

30.06.2015
De Tour de France heeft een grote impact op alle horeca in Utrecht en andere plaatsen die de tour aandoet. Horecagroothandel Bidvest Deli XL trekt haar serviceverlening voor dit spektakel nog iets verder door: vestiging Nieuwegein is van 4 juli 08:00u tot 5 juli 13:00u open voor de horecaondernemers.

Lees meer

Vijfde ouderendag Bidvest Deli XL was zeer geslaagd

26.06.2015
Op uitgerekend de zonnigste dag van deze week, namen medewerkers van Bidvest Deli XL zeker 85 ouderen een dagje mee uit. Afgelopen donderdag 25 juni organiseerde de groothandel voor het vijfde, achtereenvolgende jaar, een ouderendag. Dit jaar werden...

Lees meer

Mobiele ijsmanager voor horecaondernemer

31.03.2015
De onvoorspelbaarheid van Hollandse zomers stelt ondernemers ieder jaar opnieuw voor de uitdaging op het juiste moment voldoende ijs op voorraad te hebben. Bidvest Deli XL komt de ondernemer te hulp met een speciale webapp: de ‘IJSpro’. IJSpro is een handige mobiele webshop (webapp), die ondernemers eraan herinnert op tijd ijs in te kopen aan de hand van actuele weersvoorspellingen. De applicatie is inmiddels gelanceerd.

Lees meer

Online klant worden bij Bidfood

Prijzen zien en direct bestellen? Word klant bij Bidfood en ervaar het gemak van online.

  • Het meest complete aanbod
  • Gedegen advies van onze specialisten
  • 100% leveringsgarantie, op elke gewenste dag
Meer over de voordelen