Nieuws

Restaria franchisenemers in Cafetaria Top 100 op 1e en 5e plaats

30.10.2018
Maandagavond maakte Snackkoerier de 100 beste cafetaria's van 2018 bekend tijdens de finale van de Snackkoerier Cafetaria Top 100. Twee franchisenemers van Bidfood’s fastservice formule Restaria haalden de top 5. Restaria ‘t Luifeltje in Bergum is met zijn eerste plaats in de top 100 de onbetwiste winnaar van de avond. Restaria Boswinkel in Enschede wist de vijfde plaats te bemachtigen. Restaria formulemanager Hans van Ballegooijen feliciteert zijn franchisenemers met hun plaatsen in de top 5.

Lees meer

Bidfood lanceert derde editie Foodyard Magazine

29.10.2018
Vandaag lanceert Bidfood de derde editie van Foodyard magazine: een digitale uitgave vol inspiratie voor de horeca. Het thema van het herfstnummer is revolutie. Visionairen met lef, de horecakeuken van de toekomst en sterrengerechten op de scooter: de nieuwe editie staat bomvol verhalen, video's en beeld om foodprofessionals op revolutionaire ideeën te brengen.

Bekijk het magazine

Bidfood trakteert tijdens Health & Care Day

26.09.2018
Op woensdag 3 oktober vindt de zesde editie van de Health & Care Day plaats in congrescentrum Spant! in Bussum. Net als voorgaande edities is Bidfood aanwezig op deze dag vol innovatie, inspiratie en kennis voor bestuurders en beslissers in care en cure. Martin Ambachtsheer, culinair adviseur bij Bidfood, verzorgt samen met diverse leveranciers een ontbijt- en lunchgerecht en diner in de vorm van kleine traktaties die tijdens een walking dinner worden aangeboden. Het menu staat in het teken van een nieuw culinair seizoen: de herfst.

Bidfood is hoofdsponsor van Klaar af Kook wedstrijd

24.09.2018
Op maandag 1 oktober vindt tijdens Horecabeurs Noord Nederland de vijfde editie van Klaar Af Kook plaats. De Martinikerk in Groningen biedt ook deze keer plaats aan de spannende wedstrijd waarin professionele koks het tegen elkaar opnemen. Bidfood is voor het vijfde jaar op rij hoofdsponsor van het event. “Als hoofdsponsor stelt Bidfood de ingrediënten ter beschikking waarmee deelnemers hun gerechten gaan bereiden”, vertelt Remko Fuchs, sr. accountmanager bij Bidfood en medevormgever van het event. “De winnaar mag zich de rest van het jaar de beste kok van Noord-Nederland noemen, en krijgt van ons een mooie prijs.”

Bidfood, Gastvrijheidscoach en SVH introduceren online vakopleiding tot gastheer/-vrouw

17.09.2018
Bidfood introduceert in samenwerking met de Gastvrijheidscoach en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een online vakopleiding tot gastheer of -vrouw. De opleiding op MBO niveau is uniek in zijn soort. Na 26 weken digitaal onderwijs en maandelijkse groepssessies in een van de Foodyards van Bidfood, ontvangen kandidaten een erkend SVH diploma.

Lees meer

Bidfood inspireert tijdens Gastvrij Rotterdam 2018

30.08.2018
Op 17, 18 en 19 september inspireert Bidfood horecaprofessionals op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De stand van de groothandel is net als voorgaande jaren gevuld met vernieuwende producten, prikkelende concepten en diverse specialisten. Bezoekers zijn welkom aan de Chef’s Table, waar gerechten van Jordy’s keuken geserveerd worden. Er is veel aandacht voor de keuken van de toekomst en wie het verborgen proeflokaal op de stand weet te vinden, krijgt een bierproeverij aangeboden. Ontdek deze en nog meer verrassingen tijdens Gastvrij Rotterdam bij Bidfood.

Aanmelden

Bidfood lanceert tweede editie Foodyard magazine

02.07.2018
Vandaag lanceert Bidfood de tweede editie van Foodyard magazine: een digitale uitgave vol inspiratie voor de horeca. Het thema van het zomernummer is ‘Op de kaart’. “Bekend staan als populaire bestemming is de wens van elke horecaondernemer”, vertelt Vivian Bruinsma, Community Manager van Foodyard. “In de tweede editie van Foodyard magazine verbinden we horecaprofessionals met succesverhalen van collega-ondernemers, inspiratie uit het buitenland en tips van chefs die plating tot kunst hebben verheven. Dit en nog veel meer, zodat elke ondernemer zijn of haar zaak in alle opzichten stevig op de kaart kan zetten.”

Bekijk het magazine

Bidfood opent vegetarische shop voor horeca met De Hippe Vegetariër

05.07.2018
Online horecagroothandel Bidfood opent binnen haar bestaande webshop een shop-in-shop met een breed aanbod vegetarische producten. De selectie van vegetarische artikelen kwam tot stand in samenwerking met Isabel Boerdam, expert en social influencer op het gebied van vegetarisch eten. In 2013 startte Boerdam het blog ‘De Hippe Vegetariër’. Later verwierf ze landelijke bekendheid met haar initiatief voor de Nationale Week Zonder Vlees. De vegetarische shop is één van de 50 shop-in-shops die Bidfood dit jaar lanceert.

Lees meer

Bidfood geeft startende ondernemers podium tijdens Taste of Amsterdam

29.05.2018
Op 1 juni gaat de tiende editie van Taste of Amsterdam van start. Het foodfestival in het Amstelpark is het hele weekend een verzamelplaats voor chefs en hun gerechten. Bidfood helpt startende horecaondernemers door hen gedurende het festival een podium te bieden. Zo kan het publiek kennis maken met de culinaire kunsten van The Dirty Chicken Club, SOIL of Amsterdam en Mr. Crab. Door veelbelovende nieuwe concepten tijdens het festival een podium te bieden, geeft Bidfood ondernemers een vliegende start.

Bidfood gaat bezorgen met ‘s werelds eerste volledig elektrische vrachtwagen uit serieproductie

16.05.2018
Vanaf juni gaat Bidfood de horeca in de Amsterdamse binnenstad bevoorraden met drie FUSO eCanters: de eerste lichte vrachtwagen die geen uitstoot of geluidsoverlast veroorzaakt. “Sinds 2013 rijden we in Amsterdam met een elektrische vrachtwagen rond, maar die wagen is destijds omgebouwd om op elektriciteit te kunnen rijden,” zegt Jan Willem Gosseling, fleetmanager bij Bidfood. “De eCanter is de eerste vrachtwagen die volledig elektrisch uit de fabriek komt.” Bidfood is een van de eerste Nederlandse organisaties die de eCanter in gebruik neemt.

Lees meer

HVO-Querido kiest wederom voor Bidfood als leverancier eten en drinken

Zorgorganisatie HVO-Querido kiest na een zorgvuldig tendertraject opnieuw voor Bidfood als leverancier van eten en drinken. Bidfood en HVO-Querido werken sinds 2000 samen. Begin 2018 werd de samenwerking wederom met meerdere jaren verlengd.

Lees meer

Eerste editie Foodyard magazine vandaag groots gelanceerd

09.04.2018
Tijdens de onthulling in Foodyard Amsterdam kwam het gloednieuwe digitale magazine tot leven: een selecte groep horecaprofessionals mocht aanschuiven bij exclusieve mini-sessies van de sterren uit het eerste nummer. Kijkers thuis konden het event volgen via de livestream op Facebook. Vanaf nu is Foodyard magazine voor iedereen te bekijken op foodyard.nl/magazine.

Lees meer

Schonere lucht door schonere Bidfood koelwagens in Den Haag

30.03.2018
Bidfood, gemeente Den Haag, Carrier Transicold en Shell starten een gezamenlijke pilot waarbij schonere brandstof wordt gebruikt voor de koelmachines van vrachtwagens van Bidfood. Op 29 maart ondertekenden de partijen daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

Bidfood lanceert eerste editie Foodyard magazine met exclusieve sessies

20.03.2018
Op 9 april a.s. onthult Bidfood op feestelijke wijze de eerste editie van Foodyard magazine. Genodigden voor het lanceringsfeest mogen aanschuiven bij exclusieve mini-sessies van de sterren uit het eerste nummer: Rein Rambaldo (De Horecafabriek), Gijs Kemmeren (chef-kok bij herberg De Kop van ‘t Land) en Randy Bouwer (maître en sommelier bij Zarzo*).

Lees meer

Bidfood genomineerd voor eerste Intershop B2B Award

19.03.2018
Op 29 maart a.s. worden de winnaars van de Shopping Awards XL bekend gemaakt. Bidfood dingt mee naar de Intershop B2B Award: de juryprijs voor verkopers binnen de zakelijke markt die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Met de uitreiking van de Shopping Awards wil Stichting Shopping Awards een positieve bijdrage leveren aan e-commerce.

Lees meer

Bidfood start proef met koelmotor op stikstof i.p.v. diesel

01.03.2018
In maart start Bidfood een proef met een van de CO2-neutrale koelmotoren van Dearman. Een vrachtwagen van de vestiging in Schiedam wordt voorzien van een koelmotor die werkt op stikstof in plaats van diesel. De proef is een initiatief van de online groothandel, Dearman en de gemeente Rotterdam.

Lees meer

‘Samen Sparen’ voor leuke extra's: Bidfood introduceert spaarprogramma voor zorg

26.02.2018
Samen met diverse partners lanceert Bidfood ‘Samen Sparen’: het spaarprogramma waarmee foodprofessionals in de zorg punten sparen bij aankoop van geselecteerde artikelen in de Bidfood webshop. Gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor mooie cadeaus of leuke extraatjes die bijdragen aan het plezier van medewerkers én zorgcliënten.

Lees meer

Bidfood werft nieuwe chauffeurs met videoserie waarin eigen chauffeurs de hoofdrol spelen

22.02.2018
Omdat het personeelstekort in de transportsector groot is, zet online groothandel Bidfood met een nieuwe campagne in op social media om gekwalificeerde chauffeurs te vinden. “In een webserie laten vier van onze eigen chauffeurs zien wat het werk bij ons bijzonder maakt. Zo hopen we chauffeurs te overtuigen om te solliciteren naar een baan bij Bidfood.”

Bekijk de eerste video en lees meer

Anouk Beeren genomineerd voor Marketeer of the Year 2018

01.02.2018
Anouk Beeren, directeur e-commerce en marketing bij Bidfood, behoort tot de drie finalisten die op 29 maart kans maken op de titel Marketeer of the Year tijdens de uitreiking van de Dutch Marketing Awards 2018. Ze neemt het op tegen medefinalisten Vincent van de Boogert (ING) en Niko Koffeman (De Vegetarische Slager).

Lees meer

Ontmoet Bidfood en haar leveranciers tijdens HorecaEvenTT 2018

01.02.2018
Van 5 t/m 7 februari vindt het HorecaEvenTT plaats in Assen. Bidfood vult hier weer een stand met producten om te proeven, innovaties om te ontdekken en specialisten om te ontmoeten. We ontmoeten u graag op onze stand. Bekijk alvast de preview om te zien wat u te wachten staat.

Aanmelden

Bidfood vult paviljoen met trends en innovaties tijdens Horecava 2018

08.01.2018
De Horecava 2018 is vandaag van start gegaan in de RAI Amsterdam. Net als tijdens vorige edities vult Bidfood (toen nog als Deli XL) weer het volledige Holland Restaurant van de RAI. Daarnaast is er ruimte voor lokale leveranciers op het Van Bron tot Bord paviljoen in hal 7. Foodprofessionals kunnen vier dagen lang hun hart ophalen bij de innovaties en nieuwe producten die worden gepresenteerd.

Lees meer

Bidfood steunt Pink Ribbon met deel opbrengst roze koksmessen

08.01.2018
Bidfood reikt vandaag op de Horecava de eerste set Lady Chef koksmessen uit aan Maxime van Beylen, werkzaam bij restaurant Enigma Concept van Albert Adrià in Spanje. De roze koksmessen zijn vanaf februari exclusief verkrijgbaar bij Bidfood. Een deel van de opbrengst van de verkochte messen wordt gedoneerd aan Pink Ribbon.

Lees meer

‘Sparen voor Succes’ in 2018 nog groter

12.12.2017
Wegens groot succes en een groeiend aantal sparende klanten maakt Bidfood haar spaarprogramma ‘Sparen voor Succes’ volgend jaar nog groter. Door de aansluiting van nieuwe partners zijn straks nog meer artikelen punten waard, die ingewisseld kunnen worden voor mooie cadeaus.

Lees meer

The Green Kitchen at Home wint Kookboek van het jaar verkiezing 2017 in Foodyard Amsterdam

14.11.2017
Gespannen gezichten afgelopen vrijdag 10 november in Foodyard Amsterdam, als de jury op het punt staat te onthullen welk kookboek zich het ‘Kookboek van het jaar 2017’ mag noemen. De verkiezing wordt gewonnen door het vegetarische kookboek The Green Kitchen at Home, van de Zweedse auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl.

Lees meer

Bidfood lanceert Foodyard app die culinaire inspiratie nog dichterbij brengt

01.11.2017
Vandaag lanceert Bidfood (voorheen Deli XL) een mobiele applicatie voor Foodyard: het platform waar Bidfood horecaprofessionals verbindt met inspiratie, kennis en elkaar. “De Foodyard app brengt culinaire inspiratie dichtbij”, vertelt Bas Lievens, social media marketeer bij Bidfood. “Zo stuurt de app op basis van jouw voorkeuren en locatie updates over inspirerende sessies, zodat je altijd op de eerste rij kunt zitten.”

Lees meer

Bidfood verbindt foodprofessionals met topchefs via maandelijkse livestream

19.10.2017
Horecagroothandel Bidfood verbindt foodprofessionals door inspirerende sessies met topchefs live uit te zenden. Op 16 oktober viel de eer te beurt aan Arturo Dalhuisen, de jonge chef de cuisine van restaurant The White Room in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky. Dalhuisen leerde de kneepjes van het vak van Michelinsterrenchef Jacob Jan Boerma, en stond nu zelf in Foodyard Amsterdam voor de camera om collega-chefs door het hele land te inspireren.

Lees meer

Klein- en grootschalige zorg kan voortaan bij groothandel én supermarkt bestellen

18.09.2017
Zorgorganisaties kunnen vanaf nu een gezamenlijk contract afsluiten met groothandel Bidfood en retailer Albert Heijn. De grootkeukens binnen een instelling bestellen hun bulk bij Bidfood, terwijl zelfstandige afdelingen hun boodschappen kunnen bestellen bij AH. Desgewenst ontvangen klanten één gebundelde totaalafrekening.

Lees meer

Bidfood en Albert Heijn gaan samen de klein- en grootschalige zorg bedienen

15.09.2017
Vanaf deze herfst gaan Bidfood (voorheen Deli XL) en Albert Heijn gezamenlijk de klein- en grootschalige zorg bedienen. Dat maken de groothandel en de supermarktketen vandaag bekend. Bidfood behoudt haar focus op grootverbruik en de professionele zorgkeuken, terwijl Albert Heijn zich gaat richten op zelfstandige afdelingen en kleinschalige woongroepen.

Lees meer

Bidfood bevoorraadt afdelingen binnen ziekenhuizen op maat met easy to order concept

07.09.2017
Met haar easy to order-concept bevoorraadt Bidfood (voorheen Deli XL) ziekenhuizen op maat. In plaats van grote bulk bestellingen, plaatsen medewerkers van verpleegafdelingen wat op hun afdeling nodig is. Hiermee wordt de voorraad in centrale magazijnen teruggedrongen, wat zorgt voor vele vierkante meters winst.

Lees meer

Ouderendag Bidfood krijgt nieuwe vorm

08.08.2017
De jaarlijkse ouderendag die Bidfood (voorheen Deli XL) tot op heden elke zomer organiseerde, krijgt een andere vorm. Waar voorheen een groep van zo’n 100 ouderen onder begeleiding van medewerkers van het bedrijf een dagje uit gingen, kiest de organisatie nu voor een meer kleinschalige aanpak: twaalf keer per jaar zal de groothandel een activiteit organiseren bij een ouderenzorginstelling.

Lees meer

Bidfood zoekt 100 chauffeurs

18.07.2017
Net als veel logistieke bedrijven in Nederland heeft ook horecagroothandel Bidfood te maken met een tekort aan chauffeurs. “Als online marktplaats richten wij ons volledig op de professionele foodwereld: van restaurant tot hotel, van cafetaria tot cateraar en van kantine tot zorginstelling. Met succes, want wij groeien harder dan de markt”, zegt Lucas Roskam, directeur nationale sales bij Bidfood. “Hoe meer klanten we mogen verwelkomen, hoe meer chauffeurs we nodig hebben om alle bestellingen te leveren. Daarom zijn wij gestart met een wervingscampagne voor chauffeurs, waarmee we zo snel mogelijk maar liefst 100 vacatures hopen te vullen.”

Bekijk alle vacatures

Bidfood en Pentagast ontzorgen Nederlandse horeca met efficiënte keukeninrichting

21.06.2017
Horeca groothandel Bidfood (voorheen Deli XL) en Pentagast – de grootste inkooporganisatie van Europa in grootkeuken apparatuur en klein keukenmaterialen – gaan vanaf 12 juni samen de Nederlandse horecamarkt bedienen. “De juiste apparatuur in een horecabedrijf kan het verschil maken tussen effectief of arbeidsintensief. Bidfood ondersteunt horecaondernemers bij het inrichten van een efficiënte keuken, met het schaalvoordeel van inkooporganisatie Pentagast.”

Lees meer

Bidfood kijkt terug op feestelijke viering van nieuwe naam

15.06.2017
Op 12 juni vierde Deli XL haar officiële naamswijziging. Het bedrijf heet nu Bidfood, naar het internationale foodservicebedrijf waar de groothandel al ruim tien jaar onderdeel van is. De naamsverandering werd groots gevierd op de zes Foodyard-locaties, waar foodprofessionals waren uitgenodigd voor inspirerende culinaire sessies onder leiding van diverse topchefs.

Lees meer

Deli XL heet nu Bidfood

13.06.2017
Op 12 juni heeft Deli XL haar naam officieel gewijzigd in Bidfood. Een feestelijke gebeurtenis voor de groothandel en haar klanten. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt het bedrijf zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf.

Lees meer

Spaarne Gasthuis en Deli XL gaan samen voedselverspilling tegen

08.06.2017
Het Spaarne Gasthuis heeft als eerste klant van Deli XL (per 12 juni Bidfood) de Wastemodule geïmplementeerd. In april startte het ziekenhuis met een nulmeting om inzichtelijk te maken hoeveel voedsel er in de afvalbak verdwijnt. “De nulmeting was een eyeopener. Nu we weten waar de meeste derving plaatsvindt, kunnen we gaan aanpakken.”

Lees meer

Deli XL geeft starters een podium tijdens Taste of Amsterdam

02.06.2017
Op 2 juni gaat de negende editie van Taste of Amsterdam van start. Het foodfestival is het hele Pinksterweekend een verzamelplaats voor chefs en hun gerechten. Deli XL (per 12 juni Bidfood) geeft gedurende het festival een podium aan drie Amsterdamse horecazaken: Carnivore, Vesuvius en The Good Companion. Restaurant Carnivore opende onlangs haar deuren in Oud Zuid. Vesuvius en The Good Companion openen binnenkort hun deuren in de hoofdstad. Tijdens Taste of Amsterdam kan het publiek alvast proeven wat deze drie veelbelovende starters te bieden hebben.

Jan Sobecki vindt klassiekers opnieuw uit in Foodyard Amsterdam

24.05.2017
Op 12 juni heet Deli XL officieel Bidfood. Dat gaan we natuurlijk groots vieren. Ook in onze Foodyards, waar wij foodprofessionals verbinden. Daarom is er op elke Foodyard-locatie, door heel Nederland, een topchef aanwezig die inspiratie biedt door klassieke gerechten op vernieuwende wijze te bereiden en presenteren.

Lees meer

Deli XL volgt Food Reporter naar het Seoul Food Festival

23.05.2017
Eind april vond in Zuid-Korea het Seoul Food Festival plaats: een groots jaarlijks event waarbij Zuid-Korea zich van zijn culinaire kant laat zien. Food Reporter ging mee met het team van restaurant De Leest om verslag te leggen van dit spektakel. Bekijk alle highlights en food trends die ze mee terug namen naar Nederland in het videoverslag.

Bekijk de video

Deli XL en ICWB gaan samen naar betere zorg

26.04.2017
Groothandel Deli XL (binnenkort Bidfood) en Inkoop Combinatie West-Brabant (ICWB) tekenden op 19 april opnieuw voor een intensieve samenwerking van drie jaar. Deli XL blijft de diverse verpleeg- en verzorgingshuizen die zijn aangesloten bij ICWB beleveren.

Lees meer

Online klant worden bij Bidfood

Prijzen zien en direct bestellen? Word klant bij Bidfood en ervaar het gemak van online.

  • Het meest complete aanbod
  • Gedegen advies van onze specialisten
  • 100% leveringsgarantie, op elke gewenste dag
Meer over de voordelen