Bidfood draagt bij aan succes restaurants tijdens Vegetarische Restaurantweek

21.01.2019
In maart 2019 roept de Stichting Nationale Week Zonder Vlees opnieuw heel Nederland op om een week lang geen vlees te eten. Ook bij een restaurantbezoek, want gelijktijdig vindt van 11-17 maart de Vegetarische Restaurantweek plaats. Voor de horeca een uitdaging om zeven dagen te verrassen met vlees noch vis. Bidfood draagt bij aan een succesvolle week zonder vlees door restaurants te voorzien van vegetarische menu-inspiratie, recepten en alle nodige producten.

Lees meer

Horecamasseur Relax Chef gespot op de Horecava bij Bidfood

09.01.2019
Met 23.000 onvervulde vacatures in de horeca ligt er een extra hoge werkdruk bij het huidige personeel, wat vaak tot fysieke klachten leidt. De Relax Chef is tijdens de Horecava aanwezig om oververhitte chefs en andere horecaprofessionals een ontspanningsmassage te geven. Met een stoelmassage van Relax Chef kunnen zij in 15 minuten helemaal ontspannen om daarna weer relaxed terug te keren naar hun veeleisende baan.

Lees meer

Bezoek Bidfood op de Horecava 2019

02.01.2019
Begin het jaar met een flinke dosis culinair nieuws en horecatrends. Van 7 t/m 10 januari 2019 kunt u weer volop inspiratie opdoen! Tijdens de Horecava hebben we weer talloze culinaire verrassingen en innovatieve producten voor u in petto. Van de mooiste versproducten tot alles wat u nodig heeft voor de bereiding of het serveren van gerechten.

Lancering Gault&Millau gids voor het eerst live te volgen

De Gault&Millau restaurantgids 2019 wordt op 3 december a.s. gepresenteerd in de Kromhouthal te Amsterdam. Het is de eerste gids die onder het bewind van Godfried van der Lugt en een nieuw team wordt uitgebracht. "We hebben met respect voor het verleden en een frisse blik gewerkt aan een volledig vernieuwde en herschreven gids", vertelt van der Lugt. Naast de organisatie en de gids zelf ziet ook de award uitreiking er deze editie anders uit: een aantal awards vervallen en er komen nieuwe bij. "Dat maakt de presentatie dit jaar extra spannend en het bekijken waard", zegt van der Lugt.

Food Reporter is mediapartner en verzorgt vanaf 15.00 uur een livestream waarop de award uitreiking te zien is. Kijk via facebook.com/foodreporter .

De Beren kiest Bidfood als nieuwe totaalleverancier

29.11.2018
De Beren kiest voor Bidfood als nieuwe leverancier van al haar vestigingen. Dat maken groothandel en horecaketen vandaag bekend. Franchisenemers van De Beren werden eerder deze maand op de hoogte gebracht van de nieuwe samenwerking. “Wij hebben een partner nodig die de snelheid van onze groei aankan”, zegt Communicatie Manager Marjolein Mens namens De Beren.

Lees meer

Restaria franchisenemers in Cafetaria Top 100 op 1e en 5e plaats

30.10.2018
Maandagavond maakte Snackkoerier de 100 beste cafetaria's van 2018 bekend tijdens de finale van de Snackkoerier Cafetaria Top 100. Twee franchisenemers van Bidfood's fastservice formule Restaria haalden de top 5. Restaria 't Luifeltje in Bergum is met zijn eerste plaats in de top 100 de onbetwiste winnaar van de avond. Restaria Boswinkel in Enschede wist de vijfde plaats te bemachtigen.

Lees meer

Bidfood lanceert derde editie Foodyard Magazine

29.10.2018
Vandaag lanceert Bidfood de derde editie van Foodyard magazine: een digitale uitgave vol inspiratie voor de horeca. Het thema van het herfstnummer is revolutie. Visionairen met lef, de horecakeuken van de toekomst en sterrengerechten op de scooter: de nieuwe editie staat bomvol verhalen, video's en beeld om foodprofessionals op revolutionaire ideeën te brengen.

Bekijk het magazine

Bidfood, Gastvrijheidscoach en SVH introduceren online vakopleiding tot gastheer/-vrouw

17.09.2018
Bidfood introduceert in samenwerking met de Gastvrijheidscoach en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een online vakopleiding tot gastheer of -vrouw. De opleiding op MBO niveau is uniek in zijn soort. Na 26 weken digitaal onderwijs en maandelijkse groepssessies in een van de Foodyards van Bidfood, ontvangen kandidaten een erkend SVH diploma.

Lees meer

Bidfood lanceert tweede editie Foodyard magazine

02.07.2018
Vandaag lanceert Bidfood de tweede editie van Foodyard magazine: een digitale uitgave vol inspiratie voor de horeca. "Deze editie van Foodyard magazine staat vol succesverhalen van ondernemers, inspiratie uit het buitenland en tips van chefs die plating tot kunst hebben verheven", vertelt Vivian Bruinsma, Community Manager van Foodyard. "Dit en nog veel meer, zodat elke ondernemer zijn of haar zaak in alle opzichten stevig op de kaart kan zetten."

Bekijk het magazine

Bidfood opent vegetarische shop voor horeca met De Hippe Vegetariër

05.07.2018
Bidfood opent binnen haar bestaande webshop een shop-in-shop met een breed aanbod vegetarische producten. De selectie van vegetarische artikelen kwam tot stand in samenwerking met Isabel Boerdam, expert op het gebied van vegetarisch eten. In 2013 startte Boerdam het blog ‘De Hippe Vegetariër’. Later verwierf ze landelijke bekendheid met haar initiatief voor de Nationale Week Zonder Vlees. De vegetarische shop is één van de 50 shop-in-shops die Bidfood dit jaar lanceert.

Lees meer

Bidfood bezorgt met 's werelds eerste volledig elektrische vrachtwagen uit serieproductie

16.05.2018
Vanaf juni gaat Bidfood de horeca in de Amsterdamse binnenstad bevoorraden met drie FUSO eCanters: de eerste lichte vrachtwagen die geen uitstoot of geluidsoverlast veroorzaakt. "De eCanter is de eerste vrachtwagen die volledig elektrisch uit de fabriek komt", zegt Jan Willem Gosseling, fleetmanager bij Bidfood. Bidfood is een van de eerste Nederlandse organisaties die de eCanter in gebruik neemt.

Lees meer

HVO-Querido kiest wederom voor Bidfood als leverancier eten en drinken

08.05.2018
Zorgorganisatie HVO-Querido kiest na een zorgvuldig tendertraject opnieuw voor Bidfood als leverancier van eten en drinken. Bidfood en HVO-Querido werken sinds 2000 samen. Begin 2018 werd de samenwerking wederom met meerdere jaren verlengd.

Lees meer

Eerste editie Foodyard magazine vandaag groots gelanceerd

09.04.2018
Tijdens de onthulling in Foodyard Amsterdam kwam het gloednieuwe digitale magazine tot leven: een selecte groep horecaprofessionals mocht aanschuiven bij exclusieve mini-sessies van de sterren uit het eerste nummer. Kijkers thuis konden het event volgen via de livestream op Facebook. Vanaf nu is Foodyard magazine voor iedereen te bekijken op foodyard.nl/magazine.

Lees meer

Schonere lucht door schonere Bidfood koelwagens in Den Haag

30.03.2018
Bidfood, gemeente Den Haag, Carrier Transicold en Shell starten een gezamenlijke pilot waarbij schonere brandstof wordt gebruikt voor de koelmachines van vrachtwagens van Bidfood. Op 29 maart ondertekenden de partijen daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

Bidfood start proef met koelmotor op stikstof i.p.v. diesel

01.03.2018
In maart start Bidfood een proef met een van de CO2-neutrale koelmotoren van Dearman. Een vrachtwagen van de vestiging in Schiedam wordt voorzien van een koelmotor die werkt op stikstof in plaats van diesel. De proef is een initiatief van de online groothandel, Dearman en de gemeente Rotterdam.

Lees meer

Houd bidfood.nl/nieuws in de gaten om ons nieuws te blijven volgen, en natuurlijk social media om geen update te missen.