Vers Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over groente, fruit, vis en vlees. Welke groenten zijn er in het seizoen, waar komt het verse fruit vandaan en wat is het nieuws van de visafslag? Wij houden u hier op de hoogte. Tevens lichten wij elke twee weken een nieuw seizoensproduct uit in onze Vers Nieuws video's.

Bekijk alle Vers Nieuws video's

AGF

Stamppotten

Deze week zijn alle verse stamppotten weer beschikbaar. Ook in het assortiment: ambachtelijk bereide vegetarische stamppotten. Van zuurkoolstamppot tot stamppot met sperziebonen, spitskool en zeekraal.

Bekijk het assortiment


Zachtfruit

Op dit moment zijn de groeiomstandigheden ideaal voor zachtfruit als aardbeien, frambozen en bramen. Er is daardoor voldoende aanbod en dat zorgt voor gunstige prijzen.

Bekijk het assortiment

Sous-vide gegaarde groenten

Vers uit Jordy’s keuken: sous-vide gegaarde groenten. Van gele biet tot chioggiabiet en flespompoen, langzaam en gelijkmatig gegaard voor een optimaal behoud van smaak en voedingsstoffen.

Tomaten

Door een tekort aan tomaten blijft de prijs voor tomaten stijgen.

Nieuws van de visafslag

De prijs voor griet is weer licht gedaald. Door de grote vraag en beperkte beschikbaarheid van heilbot blijft de prijs voor deze vis oplopen. De aanvoer van garnalen en gamba’s is op dit moment uitstekend. De prijzen voor gekweekte vis zijn op dit moment stabiel. Hetzelfde geldt voor de afslagprijzen voor atlantische vis.

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn er minder vissers uitgevaren in verband met het stormachtige weer. Hierdoor kan het aanbod deze week beperkt zijn. De eventuele gevolgen voor de prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk het gehele assortiment

Rundvlees

Momenteel is er wereldwijd een grotere vraag naar vlees dan dat er aanbod is. Met name de beschikbaarheid van rundvlees is laag, waardoor de prijzen al weken oplopen. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenlands vlees. De EU voert strenge controles uit op vlees dat wordt geïmporteerd uit Brazilië. Daarom importeren Braziliaanse vleesverwerkers bij voorkeur naar landen buiten de EU. Daarbij zijn Australië en de V.S. meer naar China gaan exporteren, waardoor de verhoogde prijzen structureel lijken. De hogere prijzen zullen de aankomende tijd dan ook terug te zien zijn bij diverse eindproducten.