Vers Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over groente, fruit, vis en vlees. Welke groenten zijn er in het seizoen, waar komt het verse fruit vandaan en wat is het nieuws van de visafslag? Wij houden u hier op de hoogte. Tevens lichten wij elke twee weken een nieuw seizoensproduct uit in onze Vers Nieuws video's.

Bekijk alle Vers Nieuws video's

Zeegroenten

De zomer is bij uitstek hét seizoen voor zeegroenten. Deze ziltige specialiteiten zijn erg veelzijdig en kunnen in tal van gerechten worden gebruikt. Veel zeegroenten komen van Nederlandse bodem, waar ze in de natuur groeien en worden geplukt door onze specialist Hans Elenbaas.

Bekijk het assortiment

Lamsoren

De zeeaster, beter bekend als lamsoor, groeit van nature op hooggelegen schorren in Zeeland. Het plantje wordt overspoelt met zeewater, waardoor het een zilte smaak krijgt. Lamsoor is van begin april tot eind oktober beschikbaar.

Bekijk het assortiment

Zeekraal

Een van de meeste bekende en veelzijdige zeegroenten is zeekraal. Tegenwoordig is geteelde zeekraal het hele jaar verkrijgbaar, maar de lekkerste zeekraal blijft de wilde zeekraal. Deze zeekraal is veel voller van smaak en van juni tot augustus beschikbaar.

Bekijk het assortiment

Zeebanaan

De zeebanaan is een sappige zeegroente en groeit in strengen op zandige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typische kruidige smaak.

Bekijk het product

Zeevenkel

De zeevenkel is een vaste plant, die behoort tot de schermbloemenfamilie. Zeevenkel komt van nature voor langs de Zwarte Zee, in het Middellandse Zeegebied, de Canarische Eilanden en langs de Europese kust van de Atlantische Oceaan. Zeevenkel heeft een pittige smaak en combineert vooral goed met schelpdieren en gekookte vis.

Bekijk het product

Bildstar aardappelen

Vanaf nu is de nieuwe oogst Bildstar aardappelen beschikbaar. De Bildstar aardappel is een smaakvolle, lichtrode vrij vastkokende aardappel. Deze aardappel is geschikt om te bakken, koken en te frituren.

Bekijk het assortiment

Asperges

Traditiegetrouw eindigt het aspergeseizoen op 24 juni. Hierdoor komt er langzaam een einde aan de aanvoer van witte Hollandse asperges. De laatste asperges worden komende week gestoken.

Bekijk het assortiment

Nieuws van de visafslag

Door het warme weer van afgelopen week is de vraag naar vis gestegen. Dit resulteert niet in hogere prijzen, aangezien er ook meer aanvoer is.

Bekijk het gehele assortiment

Mosselen

Het mosselseizoen start naar verwachting op woensdag 28 juni. Er wordt deze dag eerst gekeken of de mosselen het juiste gewicht hebben, voordat het seizoen officieel van start gaat. We houden u op de hoogte.


Bekijk alvast het assortiment

Hollandse Nieuwe

We kunnen weer genieten van de eerste jonge haring van het seizoen: Hollandse Nieuwe. Aan het staartje is deze ware delicatesse niet te versmaden. De haring is afkomstig uit de Noordzee en wordt direct bij binnenkomst verwerkt tot maatjesharing. Hollandse Nieuwe is zilt, zacht en romig van smaak.

Bekijk het assortiment

Vlees

Op dit moment is wereldwijd de vraag naar vlees erg hoog in verhouding tot het aanbod. Vooral bij het rundvlees zien we door een steeds verder groeiende vraag al weken lang sterk oplopende prijzen voor zowel binnen- als buitenlands vlees. Gezien de problematiek met versterkte controles op Braziliaans vlees, zijn exporteurs minder geneigd naar Europa te exporteren. Australië en USA zijn daarnaast meer naar China gaan exporteren, waardoor de verhoogde grondstofprijzen structureel lijken.

Bekijk het volledige assortiment