Smoking Zalmrokerij

Visrokerij Smoking uit Bovenkarspel is specialist in het ambachtelijk roken van zalm. De zalm van Smoking is een echte beleving.

+9

Het verhaal van Smoking Zalmrokerij

Op 1 oktober 2010 is Visrokerij Smoking van start gegaan. Na 23 jaar werkzaam te zijn geweest als kok op het hoogste niveau, heeft Mathieu zich toegelegd op een andere passie: het roken van vis en vlees. Samen met zijn vrouw Kathalijne en compagnon Maarten runnen zij het bedrijf. Alle producten van Smoking worden met de hand verwerkt, gerookt en gesneden.

Werkwijze

De zijdes gerookte zalm van Smoking worden 15 uur gepekeld, daarna gespoeld en gedroogd. Vervolgens gaan de zijdes de rookkast in waar ze gedurende 48 uur worden gerookt. Doordat het rookproces lang duurt en er steeds nieuwe verse rook toegevoegd wordt, krijgt de zalm de specifieke en delicate rooksmaak.

Locatie en contact

Mathieu Robert

Zoutketen 10

1601EX Enkhuizen

Tel.: 06-51219696

smoking@quicknet.nl

https://twitter.com/zalmrokerij

Paginering