Buffelarm Kelder

Heerlijke mozzarella kaas van waterbuffels uit Drenthe.

+9

Het verhaal van Buffelarm Kelder

Buffelfarm is opgericht in 2006 door Richard Kelder en Diane Nijman. Samen zijn zij in Radewijk begonnen met het melken van 38 waterbuffels uit Italië en 37 waterbuffels uit eigen land. Momenteel is het bedrijf gegroeid naar 200 waterbuffels jong en oud en is Buffelfarm verhuisd naar Steenwijksmoer.

De focus van Buffelfarm is om alle producten die van de waterbuffels gemaakt worden in Nederland te verkopen. Richard en Diane zullen altijd zorg dragen dat de dieren het naar hun zin hebben. Dit komt tot uiting in de diervriendelijke werkwijze. Buffelfarm is in het bezit van certificaat borgingssysteem Keten Kwaliteit Melk.

Mozzarella

De mozzarella is gemaakt van hun eigen melk en wordt vervaardigt hier in Nederland. Richard en Diane geloven dat hun mozzarella een voorsprong heeft op de Italiaanse mozzarella. De meeste buffels in Italië lopen niet vrij in het weiland te grazen. Hun buffels lopen buiten te grazen (behalve in de koudste wintermaanden) waar zij genieten van frisse buitenlucht en zon. Daarbij kunnen de buffels door middel van een melkrobot zelf bepalen wanneer zij gemolken worden. Op deze manier staan de buffels van Buffelarm dichter bij de natuur en dit komt de smaak ten goede.

Locatie en contact

Richard Kelder & Diane Nijman

Toeslagweg 5

7791RS Radewijk

Tel.: 06-17946540

info@buffelfarm.nl

Buffelfarm
1 Stuk
Streekproduct
Art. 044344