Oudwijker

Unieke bergkazen volgens oeroud recept in een nieuw jasje, gemaakt met melk uit de weiden van Cothen.

+9

Het verhaal van Oudwijker

De Oudwijker kazen uit de regio Utrecht worden door stoere en gepassioneerde mannen ambachtelijk bereid naar verschillende Italiaanse recepten. Oudwijkers zijn niet geperst, liggen vrij kort in het pekelbad en hebben een natuurlijke schimmelkorst. De Fiore, de Cigno en de Pietra zijn stuk voor stuk pronkstukken van deze trotse mannen met gevarieerde achtergronden, van Italiaans tot het Verre Oosten.

De koeien van Oudwijker zijn van de Brienenshof te Cothen, waar zij alle vrijheid krijgen. De beesten bepalen hier zelf of en wanneer zij naar buiten gaan. De melk gaat direct van de stal naar de kaastobbe waar vervolgens het bereidingsproces per kaas op unieke wijze plaatsvindt.

Locatie en contact

Rutger Pekelharing

Lopikerweg Oost 130

3412KG Lopikerkapel

Tel.: 06-53494521

info@oudwijker.nl

Thumbnail image Artikel
Aantal

Kaas Fiore, stuk circa 1,75 kilo  

Artikel­nummer: 069504 , merk: Oudwijker

Premium

Kaas Cigno, stuk circa 1,65 kilo  

Artikel­nummer: 069500 , merk: Oudwijker

Premium

Kaas Pietra, stuk circa 2 kilo  

Artikel­nummer: 069505 , merk: Oudwijker

Premium

Toma Nostrana, stuk 2 kilo  

Artikel­nummer: 072923 , merk: Oudwijker

Premium

Gorgonzola in Vinaccia DOP - Tosi, stuk 500 gram  

Artikel­nummer: 072927 , merk: Oudwijker

Premium

Robiola, stuk 500 gram  

Artikel­nummer: 072925 , merk: Oudwijker

Premium

Gorgonzola Dolce DOP - Tosi, stuk 1,5 kilo  

Artikel­nummer: 072929 , merk: Oudwijker

Premium