Streetfood

Streetfood: salades

Streetfood is in Nederland aan een flinke opmars bezig. De trend waaide van oorsprong over uit Azië, maar inmiddels komen invloeden vanuit vrijwel alle wereldkeukens. Dat zien we terug in de restaurants; topkoks storten zich massaal op burgers, hotdogs en springrolls. Met streetfood kunt u alle kanten op: van snelle to-go hap tot trendy gerechten die u aan tafel uitserveert.

Met onze streetfoodwinkel maakt u zich deze trend helemaal eigen. Steeds zetten we hierbij één streetfood-dish centraal. Nu in de spotlight: zomerse salades!

Sobanoedelsalade met zalm

Naast sla bestaat een salade natuurlijk uit verschillende componenten. Geef een maaltijd- of lunchsalade body door pasta, (oer)granen of peulvruchten toe te voegen. Experimenteer bijvoorbeeld eens met sobanoedels.

Bekijk het recept

Groene groentesalade

Nu groenten in de hoofdrol schitteren wint ook de salade aan populariteit. Daarbij is een salade een margerijk gerecht dat in steeds meer zaken in originele vorm op de kaart staat. Verras uw gasten met deze heerlijke groene groentesalade.

Bekijk het recept

Tips van horecaondernemer Wim Ballieu


Wim Ballieu is horecaondernemer in Gent. In zijn eigen restaurant Balls & Glory maakt hij de allerlekkerste gehaktballen. Gasten kunnen aan tafel plaatsnemen of ‘een Ball’ uit het vuistje bestellen voor onderweg. Volg Wim door Gent op zoek naar eenvoudige tips en adviezen die uw marge en omzet verhogen.

Eetbare bloemen

Maak de salade extra kleurrijk door eetbare bloemen toe te voegen. Naast kleur geven eetbare bloemen ook veel smaak af. Van pittig tot zoet.

Bekijk meer eetbare bloemen

Minigroenten

Van snackgroenten kent iedereen de tomaat en paprika. Maar telers weten inmiddels veel meer groenten in miniformaat te telen. Een lust voor het oog en een traktatie op het bord.

Lees meer op het blog