Streetfood

Streetfood is in Nederland aan een flinke opmars bezig. De trend waaide van oorsprong over uit Azië, maar inmiddels komen invloeden vanuit vrijwel alle wereldkeukens. Dat zien we terug in de restaurants; topkoks storten zich massaal op burgers, wraps en springrolls. Met streetfood kunt u alle kanten op: van snelle to-go hap tot trendy gerechten die u aan tafel uitserveert.

Met onze streetfoodwinkel maakt u zich deze trend helemaal eigen. Steeds zetten we hierbij één streetfood-dish centraal. Nu in de spotlight: dips & spreads!

Bekijk het assortiment

Thaise gember-limoen mayonaise
Geef een Oosterse twist aan uw borrelplank met deze heerlijke mayonaise. Dankzij de eenvoudige bereiding is deze dip ideaal voor de drukke dagen.

Bekijk het recept

Tomatensalsa ‘pico de gallo’
Een van oorsprong Mexicaanse salsa. Heerlijk als dip bij de nachos. Of als spread op de hotdog of sandwich. Tip: combineer de salsa met crème van avocado.

Bekijk het recept

Recepten video's

Verras uw gasten met deze heerlijke wereldse dips & spreads. Makkelijk te bereiden en snel op tafel!

Sharing dishes serveren: 3 x tips

Steeds meer restaurants en bars omarmen sharing. Het serveren van kleine, hapklare gerechten vergt echter wel een andere kijk op serveermethoden. Eten is beleven en met een paar kleine extra’s ontstaat nog meer waarde voor uw gasten.


1. In één hap
Zorg bij kleine sharing gerechten voor een juiste portionering. Uw gast moet niet twijfelen of ze het wel in één hap kunnen eten.


2. Eenvoudige ingrediënten
Met de juiste aandacht voor presentatie, kan een borrelplank een mooie marge geven. Kies voor kleur en combineer duurdere ingrediënten als vlees of vis met groentegarnituur. Serveer er meerdere dips en sauzen bij voor een gevoel van rijke keuze.


3. Krimp klassiekers
Zet uw klassiekers in, ook bij sharing gerechten. Maak verkleinde versies: bijvoorbeeld mini-hamburgers of een proeverij van diverse soepjes.