Meatstreet

Vlees op de kaart? Of ambacht op het bord?

Bij Meatstreet wordt er gewerkt vanuit de ambacht en vakkennis die nodig is om het vlees met de juiste kwaliteit, vorm en inhoud bij u in de keuken te krijgen. De kwaliteit van vroeger, met oog voor de moderne keuken. Hiermee willen ze inspelen op de veranderende markt, maar vooral invulling geven aan hun eigen ambities: vlees als kwaliteitsproduct met respect voor het dier dat met passie en zorgzaamheid is grootgebracht.

De kracht van Meatstreet zit in de benadering van vlees als gepassioneerd slagersvakman. Het resultaat hiervan is een mooi assortiment met ambachtelijke producten van hoogwaardige kwaliteit. Met de constante zoektocht naar kennis maken ze prachtige vleesproducten met onderscheidend vermogen. Mooi vlees op de kaart, maar vooral het echte ambacht bij u op het bord.

Meatstreet heeft een breed en diep assortiment bestaande uit rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en eend. Al deze specialiteiten zijn verdeeld in drie kwaliteitsniveaus; Exclusive Quality, Premium Quality en Select Quality.

Select Quality

Meatstreet Select is een extra voordelig, smal vlees assortiment met de best verkochte producten en een wisselend assortiment van specials. Dit assortiment dankt zijn scherpe prijs aan de grotere verpakkingen en het inkopen van dag-aanbod bij leveranciers. Voor slimme, voordelige deals kiest u het vlees van Meatstreet Select.

Bekijk het assortiment

Premium Quality

Meatstreet Premium is een breed en diep vlees assortiment van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip en eend specialiteiten. Het gehele basisassortiment varkensvlees is met ingang van 2017 standaard met het ‘1 ster beter leven’ kenmerk van de dierenbescherming. Meatstreet Premium is mooie kwaliteit, tegen een mooie prijs.

Bekijk het assortiment

Exclusive Quality

Meatstreet Exclusive staat garant voor de beste vleesproducten ter wereld. Met onder meer het Uruguayaanse Black Agnus rundvlees van de Ana Paula Ranch, Australisch Marble Reserve Black Angus van de Rangers Valley en Iers varkensvlees van het authentieke Hampshire ras. Stuk voor stuk prachtige vleesproducten met een verhaal.

Bekijk het assortiment

Gevoed met eigen granen
Het Hampshire varken heeft met zijn zwarte kleur en witte band op de schouder tot over de beide voorpoten een uniek uiterlijk. Deze traditioneel Ierse varkens stammen af van ‘Old English hogs’ (oud-Engelse zwijnen) uit ‘The New Forest of Hampshire’ in Engeland.

In het boerenbedrijf van de familie Bogue, waar meer dan 40 lokale medewerkers actief zijn, worden de varkens gevoed met eigen, gemalen granen van de allerhoogste kwaliteit. Dit om er zeker van te zijn van het gewenste eindresultaat, ultiem sappig en mals varkensvlees met een volle en rijke smaak.

Vol van smaak
Er wordt gebruik gemaakt van de hip-hung techniek, waarbij de varken direct na de slacht worden weggehangen aan de heup. Deze typische Ierse methode wordt ook gebruikt bij Ierse runderen en leidt ertoe dat het vocht veel beter in de spieren verdeeld blijft, dan wanneer het dier wordt opgehangen aan de achterpoot. Hierdoor wordt in alle onderdelen de sappigheid en smaak behouden.

Een ander mooi Iers gebruik is het vlees ´on the bone´ te laten rijpen. Hierbij verliest het vlees extra vocht, waardoor de mooie volle smaak nog beter naar voren komt. Het varkensvlees van de Farnham Irish Hampshire™ Pork heeft een rijke rode vleeskleur en ongekende sappigheid en de uitmuntende volle en diepe smaak.

Uitgelicht: Farnham Hampshire Pork

Meatstreet zorgt met de presentatie van hun nieuwe naam direct voor een primeur op de Nederlandse horecamarkt door de introductie van een nieuw en exclusief varkensvleesmerk: Farnham Irish Hampshire™ Pork. Het Hampshire ras is een van de oudste varkensrassen dat er bestaat. Helaas is het door de opkomst van allerlei nieuwe fokprogramma’s naar de achtergrond verdwenen. Dankzij Luke en Helen Bogue uit het landschap Drumlin in Ballineagh Co. Cavan in Ierland is het vlees vandaag de dag weer beschikbaar. In Nederland exclusief bij Meatstreet!

Bekijk het assortiment van Hampshire Pork