Lekker en gezond

Het vinden van de balans tussen verantwoord, succesvol, gezond én lekker, houdt u waarschijnlijk dagelijks bezig. Bidfood helpt u hierbij met tips & tricks vanuit de markt en een assortiment ‘betere keuze’ dat voldoet aan de eisen voor een gezondere kantine. Bij het samenstellen van ons assortiment volgen wij de richtlijnen Gezonde Kantine vanuit JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en het Voedingscentrum. Alles voor een gezonde én succesvolle kantine!

Bekijk het assortiment

Gezonde en smaakvolle recepten
Gezond eten blijft een belangrijke trend. Wij tippen u graag smaakvolle en gezonde recepten die u kunt serveren als lunch, tussendoortje of bij het buffet.

Bekijk de recepten

Maak gezonde alternatieven zichtbaar

Om uw gasten gezondere keuzes te laten maken, is het belangrijk dat uw aanbod goed zichtbaar is. Met onderstaande tips maakt u de keuze voor gezondere producten aantrekkelijker en gemakkelijker.

1. Presenteer alleen de communicatie uitingen van de gezonde producten.
2. Bied bij aanbiedingen, spaar- of prijsacties de gezonde producten aan.
3. Plaats de gezonde keuzes prominent op de balie en in de vitrines.
4. Serveer groente en fruit als smakelijke garnering bij de lunch.
5. Zorg ervoor dat de ‘kassakoopjes’ een gezonde keuze zijn.
6. Toon groente en fruit in mooie schalen of manden.

Haal meer uit uw automaat
Omdat de echte keuze vaak pas bij de automaat wordt gemaakt, biedt de automaat veel ‘gezonde’ omzetkansen, ook buiten openingstijden. Door gezonde opties op ooghoogte te plaatsen, zorgt u automatisch voor een (onbewuste) sturing richting het gezondere aanbod. Wilt u aan de eisen van het voedingscentrum voldoen? Dan is het belangrijk dat minimaal 60% van het aanbod in de automaat uit gezonde keuzes bestaat.

Bekijk het assortiment