Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen die niet mogen ontbreken in het dagelijks voedingspatroon. Al onze organen, spieren en nagels zijn onder andere opgebouwd uit eiwitten. Een eiwitrijk voedingspatroon neemt dan ook binnen de zorgsector een belangrijke rol in. Deze bouwstenen dragen namelijk niet alleen bij aan meer energie en vitalere cliënten, maar de smaak van eiwitrijk eten is over het algemeen ook nog beter.

Bekijk het assortiment eiwitverrijkte producten

Belangrijke bouwstenen
Ieder lichaam heeft de juiste bouwstenen nodig voor groei, onderhoud en herstel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten per dag is 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht. Voor zieke, ondervoede en herstellende ouderen geldt dat ze meer eiwitten nodig hebben. Helaas is niet iedere maaltijd even eiwitrijk. In theorie zou elke maaltijd 25 gram eiwitten moeten bevatten. Dit aantal wordt bij de avondmaaltijd meestal wel gehaald, maar op andere eetmomenten valt nog winst te behalen.

Lees meer

Koken met hüttenkäse

Hüttenkäse of cottage cheese is één van de meest pure vormen van verse kaas. Het heeft een frisse smaak, een korrelige structuur en is van nature rijk aan eiwitten. Daarbij is hüttenkäse eenvoudig in diverse gerechten te verwerken.

Bekijk de recepten

Inspiratiesessies eiwitverrijkingCulinair adviseur Martin Ambachtsheer verzorgde inspirerende sessies met het thema eiwitverrijking in de zorg. Sessie gemist of wilt u nog eens terugkijken op wat u tijdens de sessie gehoord, gezien en geproefd heeft? Bekijk dan de compilatievideo.