In de hoofdrol: koffie & thee

Croissanterie l’Europe in Stadskanaal eindigde vorig jaar als tweede in de Publieksprijs Misset Koffie Top 100. Met dank aan de hoofdrol voor (goede) koffie en het enthousiasme van de gast. Sinds kort is er ook een hoofdrol voor thee. “We creëren echt een beleving.”

Meer omzet

Vóórdat Mirjam de croissanterie in Stadskanaal overnam, werd hier nog instantkoffie geschonken. Dat veranderde met de komst van de nieuwe eigenaar en het Reuser & Smulders koffieconcept. Mirjam: “Toen ik overstapte op volautomaat, met verse bonen en verse melk, werd me al voorspeld dat mijn zaak zou groeien. Dat is ook gebeurd. Echt goede koffie wordt lang niet overal geschonken. Daar ligt dus een kans om je te onderscheiden. Voor veel gasten is onze koffie echt een argument om naar l’Europe te komen. Op die manier verkoop ik óók meer gebak en broodjes, want het blijft zelden bij koffie alleen. De piek ligt tussen 10.00 en 11.30 uur, en ‘s middags van 15.00 tot 16.00 uur. Maar eigenlijk schenken we de hele dag door koffie.”

Cappuccino crème brûlée

Haar gasten komen vooral voor de cappuccino. De microfoam schuimlaag is lekker romig en dik, precies zoals het hoort. Mirjam schenkt diverse soorten cappuccino’s; van hazelnoot tot caramel. Dat doet ze door de siropen van Monin toe te voegen aan de koffie. Er is zelfs een crème brûlée-versie, waarbij ze een laagje rietsuiker bovenop het melkschuim karamelliseert met de gasbrander. Mirjam doet alles in het zicht, voor de beleving van de gast. “Als je dan een latte macchiato maakt, en de gast ziet hoe de espresso tussen de melk blijft hangen, dan creëer je echt een wow-effect. De mensen vragen zich af hoe dat kan. Daarnaast vinden de gasten het minder erg om op hun koffie te wachten als ze zien met hoeveel zorg die bereid wordt.”

Beleving met thee

Sinds kort biedt Mirjam haar gasten ook een uniek theeconcept aan. “Met thee gaan we dezelfde kant op als met koffie”, zegt ze. “We hebben afscheid genomen van het theezakje. In plaats daarvan serveren we nu de verse losse thee van Fleur de Café. De gast kiest uit diverse melanges, die staan beschreven op een luxe theekaart. Vervolgens krijgt hij een RVS-schaaltje voor de thee, en een zeefje voor in het glas. Dat geeft méér kwaliteit en méér beleving. De gast wordt steeds kritischer en er zijn tegenwoordig zoveel leuke theeconcepten op de markt, dat je eigenlijk geen zakjes meer kunt presenteren. Die gebruiken de mensen thuis maar. Ik vind dat je iets extra’s moet bieden; iets wat de mensen thuis niet zo snel hebben. Dan heb ik het over goede koffie van verse bonen en eersteklas thee van verse blaadjes. Daar betalen de gasten ook voor, en uiteindelijk komen ze daar ook weer voor terug."

Koffie & thee assortiment

Wilt u uw gast ook de beste koffie en thee beleving geven? Wij hebben voor u een compleet assortiment samengesteld.

Bestel direct